Učna pot Uršula

Tematska pot še posebej primerna za družine z otroki

Poučna in lahka, približno dva in pol kilometra dolga Učna pot Uršula, je kot nalašč za družine z otroki. Skupaj raziskujte čudeže narave, stran od prometa in poseljenih vasi. 

.

Opis poti

Pot nas vodi od cerkve svetega Ilija v Šentilju (Dramlje) do stare mežnarije, postojanke Planinskega društva Dramlje in cerkve svete Uršule na vrhu hriba, od koder se odpira razgled po Celjski kotlini in Kozjanskem. Izhodišče je na 304 m nadmorske višine, vrh pa na 464 m. Na izhodišče se lahko vrnemo po isti poti ali po cesti. Na poti na ekološko pomembnem območju spoznate zaščitenega metulja (modrina), številne živalske in rastlinske vrste, vodne vire ter geološke posebnosti območja. 

.

Planinska postojanka na Uršuli

Mežnarija, ki je preurejena v planinsko postojanko je kulturni spomenik in ohranja nekdanji videz podeželske stavbne dediščine. V notranjosti je kmečka soba s krušno pečjo, črno kuhinjo, klet s prešo na sleme in kamen.

Na kratko:

  • Nezahtevna pohodniška pot, dolžine 2,8 km
  • Trajanje 1 do 2 uri
  • Izhodišče poti je pri cerkvi sv. Ilija, kjer lahko brezplačno parkiramo avtomobil ob cesti. Parkiramo lahko tudi na parkirišču pri Osnovni šoli Dramlje, ki je od cerkve oddaljena približno 500 metrov.
  • Planinska postojanka je odprta samo ob dogodkih, ki jih organizira planinsko društvo.
  • V Dramljah je samopostrežna trgovina in gostinska lokala.
     

Več informacij:
Planinsko društvo Dramlje
pddramlje@pzs.si ali 031 549 688

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.277342835515° Zemljepisna dolžina: 15.395439425827°
SHIFT + A