Z otroci na izlet na velikonočno okrašeni Rifnik

Velikonočna okrasitev na vrhu Rifnika

Pravo velikonočno veselje in doživetje nas letos čaka na vrhu mogočnega in starodavnega Rifnika. Ogromni pirhi, veliki in mali zajčki in kokoška. Velikonočna okrasitev razgledišča 568 metrov visokega Rifnika, kliče na izlet družine z otroki in ostale ljubitelje velikonočnih praznikov.

Velika noč, ta najpomembnejši krščanski praznik, se ponaša z bogato tradicijo in zanimivimi običaji praznovanja. Praznik veselja in upanja so letos polepšali člani Športno umetniškega društva Rifnik (ŠUDR). Z veliko dobre volje in prostovoljnim delom so za velikonočne praznike, vsem obiskovalcem Rifnika pričarali veselje in smeh na obrazu.

Kako na Rifnik?

Na Rifnik vodijo označene pohodniške poti. Severna pot nas popelje iz Šentjurja, zahodna pa iz Jakoba pri Šentjurju. Obe poti sta lahki in dobro označeni, vodita večinoma po asfaltni cesti, makadamu in kasneje po gozdni poti. Skoraj do vrha se lahko iz Jakoba pri Šentjurju pripeljemo z avtomobilom. Avtomobil pustimo na označenem parkirišču pri kapelici. Do cilja nas loči še 15 minut počasne hoje.

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.198900101462° Zemljepisna dolžina: 15.40643111837°
SHIFT + A