21. Poletna muzejska noč z monokomedijo Mihe Firšta Komedija o artu

Sobota, 17. junija, ogledi muzejskih zbirk med 18.00 in 22.00, monokomedija ob 20.00 na vrtu Ipavčeve hiše

Vabimo te na 21. Poletno muzejsko noč v Šentjurju. V soboto, 17. junija 2023, te med 18.00 in 22.00 vabimo na brezplačni ogled muzejskih zbirk, ob 20.00 pa na brezplačni ogled monokomedije Mihe Firšta.

Brezplačni ogledi muzejskih zbirk

Komedija o artu

Vrt Ipavčeve hiše, ulica skladateljev Ipavcev 27 v Šentjurju, ob 20.00

Ste vedeli, da je Mark Twain izumitelj sponke na ženskem modrcu? Da je Tolstoj svoj najslavnejši roman opisal kot “besedne smeti”, opero pa resno jemljemo zgolj po pomoti?

Komedija o artu razvija tezo, da uspešen vstop v svet pogosto “nedostopne” resne umetnosti ni potrebno teoretično znanje o zgodovini ali oblikoslovju umetniških izrazov, temveč zgolj enkratno srečanje z zares fascinantnim umetniškim delom, ki človeka prevzame in prepriča, da je lahko umetnost ena temeljnih sestavin kakovostnega in izpolnjenega bivanja. Predstava v odkrito “stand-upovski” maniri predstavlja zanimiva in izstopajoča dela, umetnost analizira iz različnih perspektiv in teorije pogosto nemudoma tudi eksperimentalno preverja. Nikakor ji ne uspe celovito obravnavati izbrane tematike, na večih mestih zanika samo sebe in ničesar ne ugotovi, postavi pa celo vrsto vprašanj. Mar ni to tisto, kar umetnost počne?

Besedilo in igra: Miha Firšt
Režija: Kristian Koželj
Scenografija: Matija Kovač
Produkcija: Hiša kulture Celje, v sodelovanju s Centrom sodobne umetnosti Celje

Programska knjižica 21. Poletne muzejske noči

Prenesi si programsko knjižico Poletne muzejske noči 2023. Za obiskovalce vseh starosti so slovenski muzeji pripravili bogat zbor dejavnosti, ponekod bo mogoče kupiti muzejske publikacije po znižani ceni. Vstop in udeležba na dejavnostih sta brezplačna.

Več informacij:
TIC Šentjur
03 749 25 23 ali tic@turizem-sentjur.com

Organizator dogodka je RA Kozjansko - OE TIC Šentjur.
Finančno ga je podprla Občina Šentjur in je del Šentjurskega poletja.

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.223179739869° Zemljepisna dolžina: 15.39788291824°
SHIFT + A