Turistična kmetija Žurej Ječovo

Na kmetiji, ki je bila nekoč grajska pristava, lahko uživate ob pristni domači hrani in večkrat nagrajenemu vinu ali se poveseliti s svojo družbo ob različnih priložnostih oz. praznovanjih. V očarljivem kozolcu, kjer bodo lahko gostje tudi prespali, so uredili prostore za zaključene družbe. Na velikem parkirišču so dobrodošli tudi avtodomarji. Prijaznim domačinom je zadovoljstvo gostov in obiskovalcev na prvem mestu.

Legenda pravi, da je potekal podzemni rov iz Žusemskega gradu do kmetije Žurejevih, kjer so bile grajske ječe - od tod izvira ime Ječovo. Ena teh ječ je del gospodarskega poslopja in služi kot zelo hladen kletni prostor.

V prijetno urejeni kmečki sobi sprejmemo do 70 gostov. Postrežemo vam z doma pridelano hrano, nudimo tudi vegetarijanske obroke.


Iz krušne peči zadiši po domačem kruhu, pehtranovi, orehovi potici in sadnem kruhu. Gospodinja vam pripravi "jedi naših babic" - brezmesni ričet, ajdove žgance, zapečene štruklje, jabolčno čežano s fižolom, proseno kašo, kozjansko pršjačo, ...

Z vozom "zapravljivčkom" vas lahko gospodar zapelje do Slivniškega jezera. Na kmetiji domujejo številne živali, uživate lahko ob pogledu na pašnik s konji, kravami, kozami, ...

Mimo domačije vodi tudi del Slomškove romarske poti iz smeri Olimja do Kalobja.

Informacije
Telefon: 00386 (0)41 203 914
E-pošta: info@zurej.si
Spletna stran: www.zurej.si
 

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.167278180133° Zemljepisna dolžina: 15.468371982556°
SHIFT + A