Kmetija Zdolšek - hiša s tradicijo

S tradicijo do ugleda, s kakovostjo do zaupanja. 
     
Hiša s tradicijo Zdolšek zagotavlja kakovostno turistično ponudbo gostom, ki zahtevajo zasebnost, udobje, pristnost in visoko kvaliteto turističnih storitev.
    
Za goste, ki želijo zasebnost, mir in počitek je na voljo naša Zidanica, ki je od domačije oddaljena dobrih pet minut vožnje z avtom in sprejme nejveč pet oseb. Gostje lahko uživajo v naravi, obdani z vinogradi in razgledu, ki se širi vse do Donačke gore. Za tiste bolj aktivne in željne doživetij je na voljo veliko raznolikih dejavnosti, kot so kolesarijenje, gobarijenje, nabiranje zdravilnih zelišč ali pa se samo sprehajanje med lepotami narave. Za goste je zanimivo tudi spoznavanje načina življenja na podeželju. Turistični centri v bližini, Terme Olimia v Podčetrtku in Terme Rogaška, lahko gostom dodatno popestrijo bivanje pri nas.

Za večje skupine organiziramo degustacijo doma vzgojenih in pridelanih mirnih ter penečih vin v naši kleti, suhomesnatih izdelkov in medu.
      
Dejavnost domačije je usmerjena v poljedelstvo, živinorejo in vinogradništvo. O starosti hiše priča odtis letnice 1824 na kamnitem vhodnem portalu hiše. Pred domačijo sta ogromen vrt in sadovnjak. 
     
     
Elementi tradicije, posebnega značaja in domačnosti, ki dajejo pečat domačiji, so pogojevali uvrstitev domačije v evropsko mrežo "hiše s tradicijo" v Sloveniji.
     
     
Dostop do domačije
     
Do domačije je možen dostop z več strani - z avtoceste Ljubljana—Maribor je treba zaviti pri odcepu za Dramlje, nato pa peljati proti Šentjurju in Šentvidu pri Grobelnem, kjer stojijo kažipoti; druga možnost je iz Celja proti Rogaški Slatini skozi Šentjur in Šentvid, kjer vas usmerjevalna tabla napoti do domačije Zdolšek. Cesta do kmetije je v celoti asfaltirana.
 

Informacije
Hiša s tradicijo Zdolšek 1824
Okrog 16
3232 Ponikva
    
Telefon: +386 3 748 22 50,
Mobilni telefon: +386 31754249
E-pošta: info@zdolsek.si
Spletna stran: www.zdolsek.si
     
Nadmorska višina: 340 m
Velikost domačije: 40 ha
 

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.2516159° Zemljepisna dolžina: 15.4747769°
SHIFT + A