Vabimo na 10. Kocenovo soboto

V spomin na 200-letnico rojstva in 150-letnico smrti Blaža Kocena v letošnjem letu pripravljamo več prireditev in dogodkov. Prvi del strokovnega simpozija o njegovem življenju in delu bo potekal v petek, 10. septembra 2021 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Drugi dan bomo pričeli v soboto, 11. septembra 2021, ob 9.00. uri pred Osnovno šolo Blaža Kocena na Ponikvi.

Pohod po Poti treh ponkovških mož
Po uvodnem pozdravu in predstavitvi poti bo sledil voden pohod po "Poti treh ponkovških mož". Pohod bo trajal predvidoma do 13. ure. Po pohodu se bo možno v šoli okrepčati s toplo malico (cena 5 evrov).

Opis poti
Krenili bomo proti cerkvi sv. Ožbalta in Slomškovi rojstni hiši. Pot bomo nadaljevali do žel. postaje in naprej do Spominske sobe Blaža Kocena na Hotunju. Na povratku se bomo ustavili pri Mastenovih ribnikih, rojstni hiši Mihaela Zagajška, v kostanjevem drevoredu in se vrnili proti izhodišču.

Izobraževanje
Od 14.00 do 17.00 ure bodo v prostorih Osnovne šole Blaža Kocena Ponikva potekala poljudna predavanja pod naslovom "Nazornost pri pouku geografije nekoč, danes in jutri" v katerih bodo avtorji predstavili:

  • Učenje učenja v 6. razredu,
  • Z nazornostjo in medpredmetnim povezovanjem do večje motivacije,
  • Gastronomija kot kriterij turistične regionalizacije Dalmacije pri pouku turistične geografije Hrvaške,
  • Geopark Karavanke - učilnica v naravi,
  • Poučujmo o surovinah za trajnostno družbo prihodnosti in
  • Turistični filmi pri pouku geografije.
    .

Koncert ob Kocenovi soboti
Ob 18.00 uri bo v cerkvi sv. Martina na Ponikvi in v organizaciji Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur potekal koncert v izvedbi sopranistke Andreje Zakonjšek Krt, baritonista in orglavca Primoža Krta in korepetitorke Mateje Hladnik. Izvajali bodo dela skladateljev Ipavcev, Wolfa, Brahmsa, Antona Martina Slomška, Adamiča in drugih.

Vabljeni!

Več informacij:
Turistično olepševalno društvo Ponikva
031 704 980 ali tod.ponikva@gmail.com

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.252165373963° Zemljepisna dolžina: 15.443263212563°
SHIFT + A