Lov na zaklad na Rifniku odigralo že 1000 igralcev

Igra poteka na območju Arheološkega parka Rifnik

Že 1000 igralcev je od jeseni 2020 odigralo zabavno igro na območju arheološkega parka na vrhu hriba Rifnik. Pustolovska igra nas popelje skozi 6000-letno zgodovino Rifnika, od prazgodovine do pozne antike. Lov na zaklad na Rifniku je bil prvotno namenjen družinam z otroki, a ga radi odigrajo tudi odrasli, ki si tako popestrijo obisk Rifnika.

O lovu na zaklad

Lov na zaklad traja dobrih 20 minut in je brezplačen. Začne se pri obzidju naselbine in vas popelje skozi večji del arheološkega parka. Deluje preko brezplačne aplikacije Actionbound, ki si jo naložite na telefon, nato poslikate kodo ali v iskalnik vpišete besedo Rifnik in lov se lahko začne.

Ne veste ničesar o Rifniku?

Brez skrbi, predznanje je odveč, saj naloge in izzive rešujete s pomočjo namigov, timskega dela in napenjanja možgančkov. Če pa se zmotite, vam aplikacija ponudi dodatne namige, da lažje rešite nalogo.

Ko rešite vse naloge in opravite vse izzive, odkrijete skrivnost enega izmed mnogih zakladov Rifnika. Najmlajše člane odprave čaka majhen spomin na to pustolovščino.

Vodenje po arheološkem parku

Če želite izvedeti še več o zgodovini Rifnika, o ljudstvih in najdbah ter sami poznoantični naselbini lahko rezervirate vodenje po arheološkem parku. Cena vodenja na posameznika ali skupino znaša 15 evrov.

Več informacij:
TIC Šentjur
03 749 25 23, 041 660 091 ali tic@turizem-sentjur.com

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.031981° Zemljepisna dolžina: 14.529676°
SHIFT + A