Ponikva je kraj učenosti! Jeseni te vabimo na mednarodni Kocenov simpozij in 10. Kocenovo soboto!

Nagradno vprašanje: Katera Kocenova sobota po vrsti se bo odvila letos?

Po zaslugi Kocena, Slomška, Zagajška in še marsikoga velja Ponikva za kraj učenosti. Anton Martin Slomšek je napisal učbenik za nedeljske šole, ki je prispeval k temu, da se je na tisoče otrok naučilo brati in pisati v materinščini. Kocenovi učbeniki za geografijo in šolski atlasi so revolucionarno spremenili način poučevanja geografije in številne didaktične metode se po 160. letih uporabljajo še danes. Zagajškova slovnica je bila prva, ki je pravila slovenskega jezika razlagala tudi v slovenščini. Tudi zato septembra vabimo na mednarodni Kocenov simpozij in 10. Kocenovo soboto. Letošnja tema bo nazornost pri pouku geografije nekoč, danes in jutri.

24. januarja je minilo 200 let od njegovega rojstva. Kocen je še ena velika in pomembna osebnost iz Ponikve. Kocen je bil duhovnik, učitelj, fizik in astronom, geograf in kartograf. Blaž Kocen velja za očeta šolskega in tudi sodobnega atlasa.

Mednarodni Kocenov simpozij in 10. Kocenova sobota

Dvodnevni mednarodni simpozij ob 200-letnici rojstva Blaža Kocena bo potekal 10. in 11. septembra v Ljubljani in Ponikvi. Tema simpozija bo nazornost pri pouku geografije nekoč, danes in jutri. 11. septembra se bo na Ponikvi odvila že 10. Kocenova sobota.

Sodeluj v nagradni igri!

Poišči odgovor na naše vprašanje in ga napiši v komentar pod video (Facebook, Instagram ali Youtube). Izmed vseh pravilnih odgovorov bomo izžrebali 3 osebe, ki prejmejo KOCENOVO SESTAVLJANKO

Nagradno vprašanje je: "Katera Kocenova sobota po vrsti se bo odvila letos?"

 

Preberi pravila nagradne igre. Več o Kocenu najdeš na tematski strani.

Organizator nagradne igre je Razvojna agencija Kozjansko.

Pokrovitelj nagrad je Občina Šentjur.

Več informacij:
Razvojna agencija Kozjansko
03 747 13 07 ali info@ra-kozjansko.si

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.252686544807° Zemljepisna dolžina: 15.441433946014°
SHIFT + A