Kaj početi med jesenskimi počitnicami?

Toplo jesensko sonce vabi družine z otroki na doživetja v deželi Šentjur Tour

Kaj početi med jesenskimi počitnicami? Dežela Šentjur Tour ponuja številna doživetja. Za družine z otroki in mladostniki smo pripravili izbor štirih najlepših aktivnosti, ki poleg uživanja na toplem jesenskem soncu, omogočajo aktivno in kakovostno preživljanje prostega časa.

Doživljajska Grajska učna pot Žusem

Krožna pot, prehodimo lahko celo ali samo posamezne odseke, ima štiri zanimive postaje, ki obiskovalce spodbujajo k raziskovanju, opazovanju naravnih pojavov, okolice, poslušanju zvokov živali ter nas popelje na zanimivo pustolovščino, saj se prelevimo v detektive, ki morajo razvozlati skrivnostno izginotje grajske gospodične Ane.

Več o poti preberi tukaj. Če se odpravite na to pot, pa obiščite še najvišji leseni razgledni stolp v Sloveniji - Stolp ljubezni na Žusmu.

Lov na zaklad na Rifniku

Na vrhu mogočnega Rifnika obiščimo Arheološki park Rifnik in raziščimo ostanke poznoantične naselbine. Zaigramo lahko igro in postanemo pustolovci, ki iščejo skriti zaklad. Skozi igro sproti izvemo več o sami naselbini in življenju takratnih prebivalcev. 

Več o lovu na zaklad na Rifniku preberi tukaj.

Učna pot Uršula

Manj kot kilometer stran od Dramelj, pri markantni cerkvi sv. Ilija nas na pohodniško doživetje vabi Učna pot Uršula. Zelo lahka pot nas popelje v naravo, v gozd. Poleg številnih živalskih in rastlinskih vrst, spoznamo še kaj so vodni viri in geološke posebnosti območja. Najbolj pa pritegne zaščiten metulj modrin, ki je zaščitni znak poti. 

Preberi več o Učni poti Uršula in si oglej zemljevid poti.

Lov na Ipavčev zaklad

V Šentjurskem Zgornjem trgu lahko to jesen igramo novo igro - Lov na Ipavčev zaklad. Postanemo pustolovci in iščemo zaklad znamenite družine skladateljev in zdravnikov Ipavcev. S pomočjo namigov rešujemo naloge in izzive in odkrivamo zanimivosti iz življenja in dela skladateljev Ipavcev.

Več o lovu na Ipavčev zaklad najdeš tukaj. Obišči še muzej Ipavčeva hiša, ki je od letošnjega leta še bolj zanimiv za otroke in mladino s svojo veliko glasbeno steno in novo igro, ki pritegne tudi odrasle.

Več informacij:
TIC Šentjur
03 749 25 23, 041 660 091
tic@turizem-sentjur.com

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.031981° Zemljepisna dolžina: 14.529676°
SHIFT + A