Teden zdravega mesta

Občina Šentjur vabi na Teden zdravega mesta in Lokalne akcijske skupine  za preprečevanje zasvojenosti z drogami, ki bo potekal od 1. do 7. aprila 2019.

Zdaj lahko Tednu zdravega mesta in LAS za preprečevanje odvisnosti od zasvojenosti z drogami v občini Šentjur že lahko rečemo, da je to tek na dolge proge. In tako kot pri teku, začetek ni bil nič kaj lahek. Ne gre le za omejitev, ki nam jih postavlja naše telo; kondicijska pripravljenost, telesna konstitucija, dedni material … Gre predvsem za omejitve v naših glavah, te znajo biti še veliko bolj trdovratne kot zgolj okorelost sklepov in mišic. Čeprav nam zdravi razum pravi – poglej, skrajni čas je, da nekaj narediš zase, najdemo tisoč izgovorov. »Ne (z)morem. Nimam časa. Prepozno je, nima smisla. Nerodno mi je pred drugimi …« Ampak vztrajnost je zmeraj poplačana. Sedaj, ko tečemo že proti 12. izvedbi Tedna zdravega mesta v naši občini, lahko z gotovostjo rečem, da smo že dobri, izkušeni tekači (na dolge proge). Z veliko truda številnih soorganizatorjev, društev, entuziastov, promotorjev zdravega načina in preventive, smo uspeli premagati mnoge predsodke in vključiti praktično vse generacije. Na množičnosti pa bomo še morali malce delati. Ampak v izzivih je motivacija, kajne?

Spoštovane občanke in občani, lani sem ob odprtju prostorov Centra za krepitev zdravja Šentjur na Mestnem trgu 5, rezultatu izvrstnega sodelovanja z JZ Zdravstveni dom Šentjur in državnega ter evropskega sofinanciranja, izrekel, da imamo zdaj v naši občini Teden zdravega mesta in LAS skozi vse leto. In točno to je tudi njihov namen, cilj. Ekipa strokovnjakov s področja zdravstva vam je na voljo, da se skupaj z njimi varno podate v boj s tegobami, ki jih nakoplje sodobni, stresni in v mnogih pogledih nezdrav način življenja, razne razvade ali le breme let in kroničnih bolezni. Znali vam bodo svetovati, vas usmeriti, si vzeli čas za vas in vas varno vodili na poti do izboljšanja. Zato so tu, da vam podajo roko, njihove storitve pa so brezplačne. 

Upam, da se v tednu med 1. in 7. aprilom srečamo pri raznolikih aktivnostih, ki jih pripravljajo za vse nas. Užijte pomlad in si dajte priložnost za spremembo – zase, na bolje. 

mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjur

Program prireditev najdete v prilogi.

GPS koordinate

Zemljepisna širina: 46.216891° Zemljepisna dolžina: 15.393733°
SHIFT + A